FAQ

Totem Chocolade
Bestellen & leveren
Het bedrijf

Wat maakt de Totem Chocolade speciaal?

De chocolades werden ontwikkeld om voldoende lang vloeibaar te blijven voor een fondue. Bovendien bevatten onze donkere en melkchocolade de helft suiker van een standaard chocolade. Toegevoegde suikers staan onder druk in vele voedingsproducten, zelfs chocolade. Daarom nemen we het commitment om deze zo veel mogelijk te reduceren. Echter zonder het gebruik van polyolen of zoetstoffen. Omdat smaak voor ons belangrijk is. 50% minder suiker, 200% smaak!

 

Kan je de chocolade ook smelten op een BBQ?

Dit kan perfect. Het beste is om de blikken in een waterschaal op de rooster te plaatsen. Bij indirecte verwarming kunnen de blikken ook rechtstreeks op de rooster geplaatst worden. Maar dan is er meer risico op verbranding,  opvolgen is dan de boodschap. Naast de BBQ kunnen de blikken ook in de oven of eenvoudig in kokend water afgesmolten worden.

 

Kan de chocolade verbranden indien deze te lang op het vuur staat?

Neen, de blikjes zijn afgesloten. Ze kunnen dus volledig ondergedompeld worden. Kokend water geeft geen risico op verbranding van de chocolade. Het is zelfs beter iets te lang te koken dan te kort, zo is de chocolade zeker mooi afgesmolten. Na een vijftiental minuten kan het blik uit het kokend water gehaald worden.

 

Kan een geopend blik opnieuw gebruikt worden en wat is de houdbaarheid?

Indien de inhoud van het blik niet volledig op is dan kan je het terug afsluiten met het plastic deksel. De chocolade hoeft niet koel bewaard te worden. Een temperatuur rond de 18°C is perfect. Belangrijk is wel om het blik niet te stockeren op een plaats die sterke geuren heeft (van bvb kruiden). Na opening kan de chocolade makkelijk tot 3 maand gebruikt worden. Visueel kan de chocolade er niet aantrekkelijk uit zien, maar bij het afsmelten verdwijnt dit terug.

 

Is deze chocolade wel lekker met een lager suikergehalte?

Chocolade is genieten en dat moet zo blijven. We streefden er dus naar om het suikergehalte te reduceren met 50% zonder in te boeten aan smaak. De chocolades zijn minder zoet dan standaard chocolade maar dit zorgt voor een goede balans wanneer de chocolades gecombineerd wordt met andere ingrediënten zoals fruit.

 

Hoe lang blijft de chocolade vloeibaar na opwarmen?

 Het recept werd zo ontwikkeld dat de chocolade na correct afsmelten tot minimum 1 uur vloeibaar blijft. De omgevingstemperatuur zal wel een invloed hebben op het stollen van de chocolade.

Hoe gebeuren de verzendingen en hoe lang onderweg?

De verzending lopen via pakketten die we met Bpost versturen. Normaal wordt er de dag na postdatum geleverd, wij verwerken de aanvraag binnen de 24u.

 

Kan ik een bestelling terugsturen?

Standaard nemen we geen blikken terug. Wij raden aan met ons contact op te nemen via totem.choc@gmail.com indien het product niet conform zou zijn. We zoeken dan naar de beste oplossing.

 

Wat als mijn geselecteerde producten niet beschikbaar zijn?

Je hebt steeds het recht het voorgestelde alternatief te weigeren. Promoties worden steeds aangeboden voor een beperkte tijd en zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van producten.

 

Worden de producten in optimale omstandigheden verstuurd?

We zorgen er voor dat de blikken goed beschermd in de verpakking worden geplaatst. Temperaturen hebben bij ons geen belang.
Bij hoge temperaturen in de zomer kunnen we perfect versturen gezien de chocolade toch mag afsmelten. Chocolate, all year long!

 

Kan ik als bedrijf een factuur krijgen voor mijn bestelling?

U kan een factuur aanvragen als u een mail stuurt naar totem.choc@gmail.com met daarin de nodige gegevens (firmanaam, adres, BTW nr) zodat uw factuur correct kan worden opgemaakt.

 

Waar levert Totem Chocolate?

Wij starten onze leveringen in Benelux. Naast onze webshop zijn onze chocolades ook in verschillende winkels verkrijgbaar. Volg onze social media pagina’s voor regelmatige updates rond verkooplocaties.

Wie is de persoon achter Totem Chocolate?

Totem Chocolate werd opgericht door Emmanuel Buijle. Manu startte zijn chocolade carrière bij Barry Callebaut en heeft gedurende de jaren zijn kennis in chocolade verder opgebouwd. Binnen de chocoladewereld is het een standaard om vloeibare chocolade te proeven. Manu wou dit op een eenvoudige manier ook tot bij de consument brengen. Totem chocolade is de combinatie van vloeibare chocolade en aangepaste recepten die perfect combineren met andere ingrediënten.

 

Wordt jullie chocolade in België geproduceerd?

Onze chocolade wordt in België geproduceerd en verpakt.

 

Van waar komt de naam Totem Chocolate?

Totem is een verwijzing naar de Inca’s en Azteken waar de geschiedenis van chocolade start. Ze kenden chocolade niet zoals we die nu eten maar het werd wel in vloeibare vorm geconsumeerd. De link met Totem was geboren.

 

Wat zijn de toekomstplannen?

Een logische stap is de uitbreiding van ons productgamma, nieuwe smaken, andere varianten zoals desserten. We zoeken altijd naar nieuwe mogelijkheden en zullen bij regelmaat nieuwe Totem ervaringen lanceren.

 

Waar zijn jullie producten te koop, enkel online?

Onze producten zijn via de online shop te koop. Daarnaast kan je ons terugvinden in verschillende detailhandels en kleine supermarkten. Volg onze instagram pagina om te zien waar we allemaal verkocht worden.

 

Wat is jullie visie rond duurzaamheid?

Duurzaamheid is in vele opzichten belangrijk, van de impact op de natuur tot het sociale aspect. We vinden het dan ook belangrijk om in onze verpakkingen te streven naar recycleerbare verpakkingen zoals onze blikken. Verder werken we samen met partners, zoals Barry Callebaut, die hun producten op een duurzame wijze produceren met respect voor de cacaoboeren.